Zo gaat je bikini meerdere seizoenen mee

Posted On: jul 21, 2017

Categories: Nieuws

Chilla weet natuurlijk als de beste hoe leuk het is om elk seizoen nieuwe bikini’s of een badpak aan te schaffen om de nieuwste trends bij te kunnen houden, maar het kan ook heel fijn zijn om die ene speciale bikini waar je goede herinneringen aan hebt of dat sexy one-piece waar je je op en top sexy in voelt bij de hand te houden voor wanneer je je zelfverzekerd wil voelen. Hoe deze zo lang mogelijk meegaat? We hebben wat tips!

Je zwemkleding is elastisch maar heeft toch een goede pasvorm. Dat moet ook wel, want anders zou je bikini zo van je lichaam af drijven zodra je het water in zou stappen. Meestal bestaat swimwear voor 80% uit polyamide en 20% elastomeer. Elastomeer is eigenlijk rekbaar rubber wat gemakkelijk breekt. Het wordt meegeweven in de stof om deze soepeler te maken en het draagcomfort te verhogen.

WAS JE BIKINI OF BADPAK VOOR GEBRUIK

Was je bikini of badpak voor gebruik met wat lauwwarm water en eventueel wat milde zeep en laat ‘m goed drogen voor gebruik.

WAS JE BIKINI OF BADPAK DEZELFDE DAG NOG UIT

Je swimwear gaat langer mee als je ze na een paar uur na het zwemmen in chloor of zout water met lauwwarm kraanwater afspoelt.

DROOG JE SWIMWEAR GOED

Berg je bikini of badpak pas op als het helemaal droog is. Ben je op vakantie en moet je bijvoorbeeld binnen een uur uitchecken en inpakken? Zorg dan dat je bikini niet nat is, of neem ‘m mee in je handbagage zodat je ‘m toch tussendoor nog kunt laten drogen. Een natte bikini kan namelijk verkleuren als je ‘m opbergt of in een vochtige handdoek laat zitten.

DOUCHE!

Elk zwembad en strand kent buiten (of binnen) douches, maak er gebruik van! Want zo kun je makkelijk en direct het chloor of zout van je afspoelen, niet alleen fijn voor je haar en huid, maar ook voor je bikini of badpak want de kleur kan door sterk gechloreerd water verbleken. Let wel weer op het gebruik van shampoo, want in sommige shampoo zitten stoffen die niet goed zijn voor de houdbaarheid van je bikini.

VERMIJD DE WASMACHINE EN DROGER

Als je wil dat je swimwear lang meegaat, was ze dan nooit in de wasmachine, maar altijd met de hand. Je kunt een beetje lauw water en milde zeep gebruiken, gebruik geen (vaak agressieve) vlekkenreiniger. Laat je bikini niet uren in het sop weken, maar sop deze korte tijd door het water. Spoel daarna je bikini uit. Laat je bikini drogen zonder uit te wringen (knijpen mag wel). Je hebt misschien wel eens iets gehoord over je bikini wassen met azijn, maar wat milde zeep werkt ook goed. Lycra is een stretchmateriaal, dat beschadigd kan raken in de wasmachine en de droger. Je zou bijna denken dat we het niet hoeven te zeggen, maar je swimwear moet je ook nooit strijken!

AVONTUURLIJK INGESTELD?

Ruwe oppervlakken zoals rotsen en muurtjes maar ook glijbanen in het waterpark kunnen er voor zorgen dat je bikini gaan pluizen. Er is helaas maar een manier om dit te vermijden en dat is contact tussen je nylon/lycra bikini en ruwe oppervlakken vermijden.

HOU JE VAN LUXE?

Let ook op bij het gebruik van je bikini in jacuzzi’s, de sauna en zonnebank. De chemische onderhoudsproducten kunnen je badkleding aantasten.

SMEER JE IN, MAAR PAS OP JE BADKLEDING!

Als je de zon in gaat, smeer je dan altijd goed in met zonnebrandcrème (of olie), maar pas op voor je bikini of badpak. Zonnebrandcrème-en olie kunnen het elastiek beschadigen en vlekken geven op de stof. Smeer je een half uur voordat je naar buiten gaat in, en trek daarna pas je bikini of badpak aan.

Zoals je kunt lezen is het belangrijk dat je je bikini op de juiste manier droogt. Hoe je je bikini het beste kunt laten drogen? Droog je bikini uit het directe zonlicht en leg je bikini (bijvoorbeeld in de schaduw, met warmte zal ie’ alsnog drogen) op je handdoek of op een wasrek. Het is normaal dat fluorescerende kleuren sneller verbleken in zonlicht en chloorwater dan andere kleuren, dit kun je bijna niet tegengaan, maar je kunt dit proces wel uitstellen door je aan de wasvoorschriften te houden!